Iso, kunnostettu vanha kansakoulu Jämsässä 5h+k+s lapsiperheelle

Omakotitalo 40250, Jämsä Keski-Suomi

Ilmoittaja

Tuomo Jämsä
Kiinteistön tyyppi Omakotitalo
Kiinteistön kunto Hyvä
Tarjottu sopimusmuoto Vuokraus
Sijainti 40250, Jämsä, Keski-Suomi

Kuvaus kohteesta

Upea, kodikas kivikartano odottaa uusia asukkaita Koskenpäällä. Talo on aikanaan laadukkaasti ja vankasti rakennettu kallion päälle ja siinä se seisoo jykevänä edelleen. Taloa on kunnostettu runsaasti vuosien varrella vanhaa kunnioittaen ja entisajan tunnelma huokuu. Kaikki huoneet sijaitsevat yhdessä tasossa, kellarista löytyy kunnostettu ruokakellari, missä voi säilöä hillot ym. tai vaikkapa tehdä siitä viinikellarin. Vintti on täyskorkea ja sinne olisi mahdollista rakentaa lisätilaa halutessaan. Talosta löytyy paljon alkuperäisiä komeroita, joten säilytystilaa on.

Puulla/pelletillä toimii lämpökeskuksen lämpökattila, josta lähtee taloon vesikiertopatterilämmitys. Lämmittää voi myös talon uuneilla, jotka ovat kaikki toimivia. Keittiöstä löytyy moderni induktioliesi ja kiertoilmauuni, mutta halutessaan ruokaa ja leivonnaisia voi valmistaa koulun alkuperäisellä puuhellalla, jossa on kaksi uunia. Olohuone/sali on hyvin korkea, ehkä noin 4m. Ruokailutilaan mahtuu isompikin porukka ruokailemaan ja siihen tilaan olisi mahdollista laittaa vaikkapa kesäkahvila. Makuuhuoneita on kolme ja ne ovat kaikki tilavia. Talossa on paljon mahdollisuuksia ja tilaa riittää isommallekin perheelle.

Autotalliin sopii kolme autoa ja se on aikanaan ajateltu yritystilaksi/autokorjaamoksi. Rasvamonttu löytyy tallista.

Koulun vanha ulkorakennus on muuntunut hevosille ja lampaille soveltuvaksi pihattotalliksi. Tallista pääsee suoraan tarha-alueelle, mikä on kooltaan noin 1ha. Ruokintakatos isolle heinäpaalille löytyy tarhasta. Tarvittaessa tallin ovet saa suljettua ja tallia on lämpöeristetty. Pieni, lämmin varustehuone löytyy myös. Tallin päädyssä on kolme kylmää varastoa, jotka ovat aikanaan olleet oppilaiden ja opettajien wc tiloina. Ne ovat alkuperäisessä kunnossa. Tallista löytyy kaksi hevoskoon karsinaa ja yksi ponikarsina. Maastoja on runsaasti ratsastukseen ja kookas ratsastuskenttä, sekä pieni ovaali rata.

Kanttarellit, suppikset, sekä runsaat marjasadot löytyy talon vierestä. Täällä ollaan keskellä luontoa.

Lapsille ja päiväkoti-ikäisille on Koskenpään kylässä oma kyläkoulu ja päiväkoti. Koulutaksi hakee kotipihalta eskarit ja koululaiset kyytiin. Koskenpään kyläyhteisö on lämminhenkinen ja aktiivinen, sekä järjestää kyläläisille monenlaista toimintaa. Kauppakin löytyy kylältä, sekä monta muuta yritystä.

Koskenpään kylä on keskeisellä paikalla Keski-Suomessa. Palveluita löytyy Jämsästä, Petäjävedeltä, Keuruulta ja Jyväskylästä, eikä Tampereellekaan ole pitkä matka.

Sähkönkulutus on 4-henkisellä perheellä ollut noin 8000 kWh/vuosi. Hyvä vesi riittää porakaivosta aina. Asumiskustannukset ovat hyvin pienet tässä kodissa. Polttopuut saa omasta metsästä. KUNTOKARTOITUS TEHTY 19.8.22. Tervetuloa katsomaan

Toiminnot

Kirjaudu sisään palveluun ja julkaise oma hakemuksesi tykätäksesi kohteesta. Voit olla yhteydessä kohteen ilmoittajaan kun olette molemmat tykänneet toistenne ilmoituksista.
Seuraava ilmoitus Edellinen ilmoitus

Sijainti kartalla

Kohteen tarkkaa sijaintia ei näytetä ilmoittajan yksityisyyden suojaamiseksi.

Kirjaudu sisään palveluun ja julkaise oma hakemuksesi tykätäksesi kohteesta. Voit olla yhteydessä kohteen ilmoittajaan kun olette molemmat tykänneet toistenne ilmoituksista.