Loft talo maalla

Tutustu paremmin

Lue blogia

gallery post
gallery post

Olohuone

Miltä kuulostaa reilu 26 neliötä ikkunaa ja reilu kahdeksan metriä huonekorkeutta – minulle se kuulostaa valoisalta ja tilalta hengittää. Käytännössä et tarvitse olohuoneessa (etkä aulassa, ruokahuoneessa ja keittiössä) valoja toukokuun ja elokuun välisenä aikana. Valoa tulvii omiin ja vaikka muidenkin tarpeisin kesäkauden läpi. Ikkunoista loistava suuri taivas ja sitä kehystävä sekametsän silhuetti on vuodenaikojen mukaan vaihtuva taulu.

Loft olohuoneessa on varaava takka missä on luukut molemmilla puolilla, toinen olohuoneeseen ja toinen makuuhuoneeseen. Kuvittele itsesi nukahtamassa talven pakkasten paukkuessa ulkona, takan lämmittäessä jalkojasi. Valkoiseksi slammatun takan on muurannut muurari Tuomo Seppänen. Tulisija ja Schiedel valmispiippu ovat tietenkin kerran vuodessa nuohottu.

Olohuoneen katto, mikäli korkeuksiin saat katseesi tarkennettua, on pinnoitettu valkoisella mdf-laminaatilla. Lattia on kaunis kuvioista Kaindl sydänvaahteralaminaattia. Seinät ovat kauttaaltaan kevyesti valkoisella kuultolakalla käsiteltyä leveää hirsipaneelia.

Olohuone avautuu lähes kaikkiin talon tiloihin. Se on käytännössä samaa yhtenäistä tilaa aulan, ruokaulutilan, keittiön, yhden makuuhuoneen ja yläkerran sillan kanssa. Neliöitä tässä avoimen tilan kokonaisuudessa on 36.3 (OH) + 32.4 (K+RH) + 21.7 (AULA) + 20.9 (MH+VH) = 111.3m2.

Se on yhtä kuin loft omakotitalossa maaseudulla.