Loft talo maalla

Tutustu paremmin

Lue blogia

gallery post
gallery post

Sauna

Tiedetään, saunalla on kokoa ja kertaakaan ei olla koettu että sitä olisi liikaa, ainakaan kun lasten kanssa on saunassa. Lapset mahtuvat hyvin leikkimään ja itse vaikka nauttimaan saunan lämmöstä lauteilla maaten. Saunasta on suuret ikkunat pesuhuoneeseen ja mistä edelleen suuret ikkunat ulos, yläterassille (n. 22m2). Yläterassille pääsee pukuhuoneen kautta vilvoittelemaan. Sieltä on myös mahdollista rakentaa portaat alaterassille mikäli haluaa sijoittaa vaikka paljun pihalle. Portaita ei ole toteutettu mutta niitä varten on olemassa tukevat pilarit maassa.

Pesuhuone

Pesuhuone

Saunan lauteet ovat Vuolux Royal malliset tilaan suunnitellut lauteet. Materiaalina on pehmeän tunnelman tuova lämpökäsitelty mänty. Saunan seinät ja katto on vuorattu lämpökäsitellyllä tervalepällä. Sama kattomateriaali jatkuu sekä pesuhuoneessa että pukuhuoneessa. Pesuhuoneessa on kaksi Damixa Jupiter suihkua.

Saunaan lämpöä tuo 11 kW:n Harvia Club. Kiuas on tietoinen kompromissi koon ja lämmitysajan suhteen. Kiuas on laskennallisesti hieman alimitoitettu saunan tilavuuteen mutta isompi kiuas olisi vaatinut suuremmat pääsulakkeet. Nyt sauna lämpiää 80 asteeseen noin puolessatoistatunnissa. Lämmitys on tietenkin ajastettavissa ja säädettävissä alakerrassa, kodinhoitohuoneessa olevasta ohjauskeskuksesta.

Saunassa löylyt ovat pehmeät ja happirikkaat.