vanha pientila

Asunto 35300, orivesi Pirkanmaa

Ilmoittaja

karl orivesi
Kiinteistön tyyppi Asunto
Kiinteistön kunto Hyvä
Tarjottu sopimusmuoto Harkitsen myyntiä/ostoa
Sijainti 35300, orivesi, Pirkanmaa

Kuvaus kohteesta

Perusteellisesti remontoitu perinteinen mummonmökki-tyyppinen pienitila puutarhoineen Oriveden kupeessa puoli tuntia Tampereelta. Sopii aktiivisille ja toimeliaille ympärivuotiseen asumiseen tai ihan vaan mökkeilyynkin.

Mökki on 40m2 , lisäeristetty vuosimallia n.1890 hirsirakenteinen, huonejaoltaan tupa ja kamari. Mukavuuksia aurinkosähköt; valaistus, jääkaappi, muutama pistorasia. Lämmityksestä vastaa kamarissa pönttöuuni ja tuvassa liesileivinuuni. Talvikäyttöön on aggregaatti+laturi , jolla akkuja ladataan, sovittavissa kauppaan kuuluvaksi.
Tuvassa tiskipöytä , viemäröinti sekä juokseva vesi 50 ltr rosterisäiliöstä johon talvella veden kantaa ämpärillä tai putkea pitkin pumpulla sulan aikana.
Vintti on puoliksi puruvintti ja puolet kesähuoneen tapaisena , lautalattialla n 16 m2.
Ilmanvaihto toimii perinteisesti eli painovoimaisesti.
Remontissa käytetty ainoastaan hengittäviä ja perinteisiä materiaaleja , joten sopii erityisesti sisäilmankin laatua arvostavalle. Remontti valmistui 2022.

Majoitusaitta 20 m2 joka sijaitsee omalla pihallaan n 100m mökistä on myös saman aikakauden eli rakennettu noin 1880 hirrestä. Lämmin tila on n 12 m2 ja kylmä eteinen n 8 m2. Soveltuu kolmen vuodenajan käyttöön joskin kaminalla se taipuu talvikäyttöönkin pikku sisseilyllä.
Varusteina valaistus, tiskipöytä+viemäri, hellakamina ja 2 pistorasiaa.
Aitta osittain lisäeristetty, remontti valmistui 2022. Aitan pihalla on myös perustukset 40m2 talous tms. rakennukselle sis. viemäröinnin ja uunin perustukset.
Kummallakin pihalla on oma kompostihuussinsa.
Mökin pihalla on varsinainen puutarha joka on ollut viimeiset n 30 v luomuviljelyssä. Monen sortin perennaa löytyy, hyötykasveja kaikki.
Marja ja hedelmäkasveja enemmän kuin omiin tarpeisiin.
Pihalla sijaitsevat myös lämmitettävä 10 m2 kasvihuone, maakellari n 6 m2 , kumpainenkin n 10 v sitten rakennetut sekä jatkuvalämmitteinen sauna.
Savusauna , max n 15 saunojalle, sijaitsee haavikon keskellä pihojen välissä, rakennettu 8 v sitten.

Tontin pinta-ala on n 1,5 ha ja kauppaan kuuluu oikeudet Lyytikkälän kylän yhteisiin 4,5ha maa ja vesialueisiin , sis. venevalkama , rantapalstaa Oriselän rannassa ja kalavettä ao. järvellä. Ympärillä hyvät marja ja sienimaastot, kalavedet ja riistaakin metsissä on.

Tontin vedet tulevat kahdesta lähteestä , sulan aikana putkea pitkin pihalle ja saunaankin asti. Talvella ahkiolla tms manuaalisesti. Tarvittaessa putken saa vedettyä sisällekkin.
Polttopuuta saa myös tehtyä itse parkkipaikalla sijaitsevaan 20 m2 liiteriin, tai naapureilta. Ja, kauppaan kuuluu vuoden polttopuut.
Puolet tontista on luonnonsuojelualuetta.
Matka kylille jossa palvelut jne on n 8km , Tampereelle n 40 km ja Jämsään n 50km.
Kiinteistönumerolla .562-408-1-62 voipi katsoa tarkemmin vaikka karttapaikka.fistä.
Tontti kolmelta sivulta metsää, yhdeltä peltoa (lähin naapuri kilometrin päässä) , mökin pihan yksi sivu pitää sisällään n 30 m metsäkaistaleen jonka takana Tampere-Jyväskylä junarata jota voisi sanoa ainoana pikku haittapuolena, muutoin alue on todella rauhallinen ja viihtyisä. Junia menee päiväsaikaan kymmenkunta kpl ja yöllä vaihtelevaisesti muutamia kpleita.

Lisätietoja ja mahdollisista näytöistä kannattaa ja saa mielellään olla yhteydessä puhelimitse.
Olen paikalla aika ahkerasti.
Hp. 48000 e tai tarjousten perusteella. Vaihtokin sopiviin tiluksiin pohjoisessa voi tulla kyseeseen.

T. Kristian

Puhelin miel arkisin 040 8472000 ja sposti punajuurikas@protonmail.com

Toiminnot

Kirjaudu sisään palveluun ja julkaise oma hakemuksesi tykätäksesi kohteesta. Voit olla yhteydessä kohteen ilmoittajaan kun olette molemmat tykänneet toistenne ilmoituksista.
Seuraava ilmoitus Edellinen ilmoitus

Sijainti kartalla

Kohteen tarkkaa sijaintia ei näytetä ilmoittajan yksityisyyden suojaamiseksi.

Kirjaudu sisään palveluun ja julkaise oma hakemuksesi tykätäksesi kohteesta. Voit olla yhteydessä kohteen ilmoittajaan kun olette molemmat tykänneet toistenne ilmoituksista.