Siirry sisältöön

Tietoa hankkeesta

Talo maalta -verkkopalvelu on toteutettu osana Autiotalot ja hiljaiset kiinteistöt hyötykäyttöön – Autiotalot hanketta. Valtakunnallisen hankkeen toteuttajana on Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.

Julkinen hankekuvaus

Kiinnostus maaseutua kohtaan on kasvussa, mutta kynnys rakentamiseen tai kiinteistön ostamiseen voi olla suuri. Samalla maaseudulla on paljon käyttämättömiä tai vähällä käytöllä olevia kiinteistöjä, joiden käyttöä voisi tehostaa.

Hankkeessa kehitetään autiotalojen ja muutoin vähällä käytöllä olevien maaseudun kiinteistöjen verkkoalusta, jonka kautta saadaan tieto kiinteistöistä laajasti julkisuuteen. Rakennukset saadaan hyötykäyttöön, maaseudulle saadaan elinvoimaa näiden uusiokäytöstä. Maalle muuttaminen helpottuu ja samalla myös yritystoimintaan sopivia kiinteistöjä saadaan tarvitsevien käyttöön.

Hankkeessa luodaan kiinteistöjen omistajien ja kyseisten rakennusten käyttöoikeudesta kiinnostuneiden osapuolten kohtaamispaikka. Kysymys ei ole kiinteistöjen myynnistä vaan kiinteistöjen hyötykäytön mahdollistamisesta, joka saattaa johtaa myöhemmin kiinteistön osto/myyntitapahtumaan. Koronakriisi on luonut huomattavaa lisäkysyntää maaseudun kiinteistöihin ja samalla edellytyksiä maaseudun elinvoiman kehittämiselle.

Hanketta rahoitetaan EU:n Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston ja kansallisin varoin (Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma).

Lisätiedot:

Janne Tyynismaa, projektipäällikkö MTK ry

Autiotalot ja hiljaiset kiinteistöt hyötykäyttöön – Autiotalot hanke

janne.tyynismaa@mtk.fi