Manskivi

Vapaa-ajan asunto 16790, Hollola Päijät-Häme

Ilmoittaja

Irma Tampere
Kiinteistön tyyppi Vapaa-ajan asunto
Kiinteistön kunto Kunnostusta vaativa
Tarjottu sopimusmuoto Harkitsen myyntiä/ostoa, Kiinteistön käyttöoikeus, Vuokraus
Sijainti 16790, Hollola, Päijät-Häme

Kuvaus kohteesta

Manskiventien varressa, Vesijärven läheisyydessä , kuivan maan mökki.
Tontti on n. 8000 neliötä iso, jossa on kaksi pihapiiriä. Alapihalla on pieni lautarakenteinen mökki, jossa on sauna. Se on ollut kesäkäytössä.
Mökin varustus: : Pieni tupa, jossa on sähköhella, jääkaappi ja mikro. Varaava takka ja kamiina. Myös sähköpatterit. Pieni nukkumasyvennys. Saunan kiuas on puilla lämpiävä. Vesi tulee saunaan lähteestä. Saunan läheisyydessä on myös uudehko vesipata.
Mökin vieressä on parakki yöpymiseen. Parakin varustus: sähköpatterit, jääkaappi, 2-3 sänkypaikat, liinavaatekaappi , vanha puusohva.
Pihassa on varasto puutarhatyökaluille. Mökin edessä on tilava terassi .
Terassille mahtuu kaksi pöytäryhmää ja kaasugrilli. Pihassa on nurmikkoa , puita ja perennoja. Terassilla käy sisilisko paistattelemassa päivää.
Manskiventietä vasten on näkösuojana korkea pensasaita. Pihassa on talousjätteillekomposti ja kompostihuussi.
Yläpihalle kuljetaan polkua pitkin, pienen puron yli. Puro kuivuu kesällä. Yläpihalla on vanha 1920 -luvulta peräisin oleva hirsitalo. Se ei ole asumiskunnossa.
Hirsitalo on ollut varastokäytössä. Pirtissä on alkuperäisiä huonekaluja: vanha pirttikalusto ja senkki. Siellä on myös kokoomista vaille olevat kangaspuut.
Yläpihalla on myös pari vanhaa varastoa. Hirsitalon vieressä kasvaa vanhaa villintynyttä puutarhaa, muutama omenapuu, kriikunapuita ja luumupuita. Alkukesästä nousee esiin esim. unikkoja Olen istuttanut pari uutta punaherukkapensasta. kaikki on luomua. En ole käyttänyt mitään lannotteita. Tontilla näkee usein sammakoita.
Lähin naapuritalo on noin kilometrin päässä. Tontin ympäristössä metsässä on paljon erilaisia lintuja ja eläimiä. Vesijärven rantakaislikko on Natura-aluetta. Yleinen uimaranta on noin kilometrin päässä. Lahteen on n.30 km. Lähin Sale ruokakauppa on 10 km päässä Hollolan kirkonkylässä. Keskiaikainen kivikirkko ja museoalue sekä Kapatousin mäki ovat oivia retkikohteita kesäpäivänä.
Manskiven tiellä ei kulje linja-autot. Minulla ei ole enää henkilöautoa käytössä , joten muutaman kerran olen tullut pikavuorolla Sairakkalaan ja pyöräillyt loput 11 km. Myös kaupalle saakka tulee linja-auto Lahdesta. Henkilöautolla pääsee hyvin pihaan saakka.
Käyn mökillä muutaman viikon päästä ottamassa ajan tasalla olevia kuvia sisätiloista. Videokuvaa en osannut liittää tähän ilmoitukseen.
Mikäli tämä kohde kiinnostaa, klikkaa tykkäystä niin kerron lisää.

Toiminnot

Kirjaudu sisään palveluun ja julkaise oma hakemuksesi tykätäksesi kohteesta. Voit olla yhteydessä kohteen ilmoittajaan kun olette molemmat tykänneet toistenne ilmoituksista.
Seuraava ilmoitus Edellinen ilmoitus

Sijainti kartalla

Kohteen tarkkaa sijaintia ei näytetä ilmoittajan yksityisyyden suojaamiseksi.

Kirjaudu sisään palveluun ja julkaise oma hakemuksesi tykätäksesi kohteesta. Voit olla yhteydessä kohteen ilmoittajaan kun olette molemmat tykänneet toistenne ilmoituksista.