Haaveena oma talo maalta

Päivät pitenevät ja linnut sirkuttavat. Se on merkki tuloillaan olevasta kesästä, vaikka onkin vasta helmikuu. Mikä olisikaan mukavampaa kuin kuunnella lintujen viserrystä omalla pihalla, puiden katveessa ja poissa liikenteen melusta.

Tänä päivänä yhä useampi suomalainen haaveilee punaisesta tuvasta ja perunamaasta. Se on myös turkulaisten Marjukka Lehtosen ja Patrik Walleniuksen haave.

Marjukka ja Patrik ryhtyivät etsimään omakotitaloa maaseudulta Varsinais-Suomesta, nyt kun opinnot eivät enää pidättele Turussa. Marjukka valmistui hiljattain yhteisöpedagogiksi ja Patrik valmistuu parin kuukauden päästä matematiikan ja fysiikan opettajaksi.

– Mitä kauempana kaupungin melskeestä, niin sen parempi, kuvaa Marjukka kriteerejä etsinnälle.

Pariskunnan tiet kohtasivat Turussa. Kun rakkaus roihahti, sanoi Marjukka Patrikille jo ensimmäisenä iltana, että hän ei suostu asumaan kaupungissa loputtomiin. Onneksi Patrikia ei tarvinnut suostutella.

– Maalaisympäristö on minulle koti, sanoin Patrikille ja hän oli heti messissä. Maallemuutto sopii meidän molempien elämäntilanteeseen loistavasti, iloitsee Marjukka.

Pariskunta on etsiskellyt taloa maalta noin vuoden verran Oikotien, Etuoven ja Torin kautta.

– Nyt aloimme etsiä vakavasti, mutta tarjontaa on melko vähän. Tarjolla on enemmänkin pieniä taloja, jotka eivät sovi meidän suunnitelmiimme.

”Täällä kaupungissa on aina kiire”

Marjukka odottaa muutolta rauhallisempaa elämäntyyliä.

– Jos meille siunautuu lapsia, niin haluan kasvattaa heidät maalaisympäristössä, niin kuin olen itse kasvanut. Koen, että se opettaa tosi paljon ja tekee hyvää lapsille. Se on yksi isoimmista syistä sille, miksi haluamme muuttaa maalle, kertoo Marjukka.

Marjukka kertoo pariskunnan hakevan kohdetta, jonka voi remontoida mieleisekseen ja omalle perheelleen sopivaksi.

Nuori pari näyttää hyväntuulisilta, valoisilta ja rakastuneita. Silmissä siintää oma talo maaseudun rauhassa. Pariskunta on menossa ensi vuonna naimisiin. Kenties Patrik saa kantaa Marjukan ikioman maalaistalon kynnyksen yli.

Talo maalta pariskunta